Mogelijkheden met KNX

Door het oneindig aantal mogelijkheden is onderstaande opsomming slechts een greep uit de mogelijkheden.
Wij gaan graag tot het uiterste om uw verbeelding en wensen in werkelijkheid om te zetten.

Alles uit
Wanneer u uw woning verlaat drukt u op deze knop. Naast alle verlichting wordt ook de verwarming op afwezig geplaatst. Zo bent u zeker dat al uw lichten uit zijn, maar ook dat uw verwarming niet onnodig moet werken.

Sferen
Met één druk op de knop verandert uw leefruimte in een aangename setting om tv te kijken. Of u kiest voor een "party"mode. Hier kunnen bijvoorbeeld de RGB-ledstrips van kleur veranderen om een feestje te bouwen met uw vrienden.

Remote control
U bent vroeger thuis dan gewoonlijk. Via uw smartphone kan u de verwarming al terug inschakelen en komt u in een warm huis terug thuis.

Ventilatie
Ook de ventilatie kan gekoppeld worden aan uw KNX installatie. Via de alles uit knop kan de ventilatie in de laagste stand worden geplaatst. Komt u terug thuis, dan zal de ventilatie de woning een uur verluchten op de hoogste stand om daarna terug een stand lager te draaien. Zo draait uw ventilatie niet onnodig op hogere snelheid en heeft u toch het comfort van verse lucht in uw woning.

Zonwering
Zeker bij passiefhuizen is het belangrijk om rekening te houden met de zon. Met de hulp van een weerstation kunnen de zonneblinden aan de zonkant geactiveerd worden. Zo houdt u de zon buiten als het binnen te warm dreigt te worden, maar heeft u ook het comfort dat enkel waar het nodig is de zonneblinden naar beneden gebracht worden.

Energie monitoring
Via een aantal sensoren kan u het energieverbruik van uw woning in het oog houden. Ook de opbrengsten van uw zonnepanelen kunnen hier bekeken worden.

Verwarming
Met KNX kan u uw vloerverwarming aansturen. De meeste systemen werken op het principe van aan/uit, maar met KNX is het mogelijk om een PI-regeling toe te passen. Hierdoor wordt rekening gehouden met de inertie van het gebouw en wordt de temperatuur zeer constant gehouden.

Voorbeeld
Tekst

 << Waarom